Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Ambrus Attila: Haramia Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 13.

Image

Könyvajánló: Ambrus Attila: Haramia - A Viszkis rabló visszatért. A legenda tovább él - igaz, már csak a képzeletben.
Tovább...
 
A Prospero Színköré a legjobb női alakítás díja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 13.

Image

Ezüst Deszka díjat kapott a székesfehérvári Prospero Színkör a XII. Arany Deszka Országos Minősítő Színjátszó Fesztiválon, amelyen Guy Foissy Két páros – Házassági hirdetés című darabjával indultak. A zsűri a legjobb női alakítás díját Tóth Tímeának ítélte, aki a közönségszavazatok alapján is az első helyen végzett.
Tovább...
 
ÖNMAGAM MÉRCÉJE AZ EGYETLEN MÉRCE Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2015. november 13.

Image

Blaskó Borbálát több előadásban is láthatta a székesfehérvári közönség, tagja a Horváth Csaba vezette Forte Társulatnak, táncosként, táncpedagógusként és koreográfusként dolgozik. A Vörösmarty Színházban első önálló munkája kerül bemutatásra november 18-án Hekabé címmel. A készülő előadásról, pályája kezdeteiről, a testtudatról beszélgettünk.
Tovább...
 
VersHúron zenés irodalmi gála a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. november 12.

Image

VersHúron címmel gálaműsort adtak a Versünnep fiataljai a Városházán. Az ünnepi rendezvényt dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg, majd elismerő éremmel mondott köszönetet Varga Sándornak, aki a Fehérvári Versünnep és a székelyföldi verstábor ötletgazdája. A zenés irodalmi műsorban közreműködött a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI Kneifel Imre vezetésével, valamint Török Máté és Heinczinger Mika a Misztrál együttesből.
Tovább...
 
Damu Edina Mona: Damu Roland - Túléltem Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 12.

Image

Az igazság című könyvben Damu Roland döbbenetes őszinteséggel és részletességgel mesélte el életét egészen addig a pillanatig, amíg a bíróság ki nem mondta rá a jogerős ítéletet: négy és fél év szabadságvesztést.
Tovább...
 
A PARNASSZUS KORTÁRS APOSTOLAI FEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 12.

Image

A Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozat idei utolsó állomásán, november 20-án 18 órától Szörényi László író, irodalomtörténész lesz a vendég a fehévári Szent István Művelődési Házban. Szörényi Lászlóval Takács Tamás irodalmár beszélget. A belépés díjmentes, adományokat a sorozat folytatása érdekében fogadnak.
Tovább...
 
Cseperedő: új remekmű a kicsiknek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. november 11.
Korábbi sikeres, gyermekeknek szóló kiadványai után újabb korosztályos gyöngyszemmel jelentkezik Mary T. Csajághy. Az utóbbi időben igen termékeny írónő Cseperedő című kötete a karcsonyi könyvpiac egyik legjobb darabjának ígérkezik. A szerkesztő ajánlása szerint ismét a csodák világába kalauzolja kis olvasóit, a legkisebbekhez szól, az ő nyelvükön mutatja be az élet legizgalmasabb dolgait.
Tovább...
 
Bíró Eszter: Állati Zenés ABC 2. Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 11.

Könyvajánló: Bíró Eszter: Állati Zenés ABC 2. / Zenés mesés képeskönyv nagylemezzel és ábécés poszterrel.

Tovább...
 
HEKABÉ Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 11.

Image

Euripidész Hekabé című tragédiája ihlette Blaskó Borbála azonos című tánccal, mozgással elmesélt történetét: az ő Hekabéja egy olyan mozgásszínházi előadás, melyben különböző képekre és a táncosok karakteres figuráira épülnek a jelenetek.
Tovább...
 
Már LEHET JELENTKEZNI A IV. ÚJSZÖVETSÉG MARATONRA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 11.
Advent első hétvégéjén, november 28-án ismét önkéntes jelentkezők olvashatják fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. A IV. Újszövetség Maratonra november 10-től lehet jelentkezni. A színház honlapján bárki figyelemmel kísérheti, hogy mely időpontok szabadok még, illetve mely időpontokban kik a felolvasók.
Tovább...
 
J. M. Barrie: Pán Péter Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 10.

Image

Egyedülálló képeskönyvet tart kezében az olvasó, aki eddig jobbára csak átdolgozásokból ismerhette a felnőni nem akaró kisfiú, Pán Péter történetét. J. M. Barrie két kisregényének magyarul most először olvasható teljes fordítása egy különleges, ellentmondásokkal és humorral átszőtt világot tár elénk, ahol bármi megtörténhet. Ezt a korlátok nélküli fantáziavilágot elveszett gyerekek, manók, tündérek, indiánok és kalózok népesítik be, újabb és újabb kalandra hívva Pán Pétert és a fiatalabb olvasók generációit.
Tovább...
 
<< Első < Előző 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3653 - 3663 / 6196